NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Kåret de 10 beste stedene for snowboarding

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 12.01.2009

The Telgraph har kåret verdens 10 beste steder for snowboardkjøring, og Hemsedal kapret 7.plass

Den britiske avisen The Telegraph og Charles Norton har reist verden rundt og kåret de beste anleggene for snowboarding. På listen finnes selvfølgelig Alpene og Whistler, men Hemsedal er også med.

Storbyferie med ski på benaHer er 10 på topp-listen, med avisens begrunnelse:

1. Tignes, Frankrike
Europas lengste skiseong finner du her, og snøen er den beste. Tignes er ifølge the Telegraph det beste stedet for snowboarding, og du vil ikke finne et annet sted med flere snowboardere enn Tignes. Både nybegynnere og erfarne snowboardere kan glede seg over herlige bakker. Freeride World Tour finner sted hvert år i Tignes.

I snøparken på Val d'Isère, som ligger like ved, finnes flere hopp for store og små.

2. Mayrhofen, Østerrike
I hjertet av de østerriske Alpene i Zillertal valley ligger Mayrhofen. Kombinasjonen av frikjøring-terreng, en tyrolsk atmosfære og en av Europas ledende terrengparker, gjør Mayrhofen til et must blant snowboardere.

Kaltenbach, som ligger i nærheten, er perfekt for den som liker puddersnøen.

3. Whistler, Canada
Hit kommer proffene. Whistler og Blackcomb-fjellene er en drøm for snowboardere: trær, perfekte løyper og parker er bare noe av det som trekker. Selve byen føles litt kunstig, men på fjellet vet Whistler å skille seg fra konkurrentene.

Om du liker å kjøre utenom løypene, finnes snøscootere som tar deg dit.

4. Verbier, Sveits
Verbier har noe av det beste terrenget for frikjøring og off-piste. Hvert år avholdes Freeride World Tour på Bec des Rosses. I Verbier finnes også en rekke britiske snowboard-skoler, velkjente for sine opplæringsmetoder.

5. Snowpark, New Zealand
Beliggende mellom Queenstown og Wanaka, åpnet Snowpark for tre år siden. Her finnes blant annet flere småhopp, «rails» og en «pipe» i verdensklasse. Mange fristylere tar turen hit.

En rekke stylede leilighetere ligger i nærheten av bakkene, med moderne fasiliteter. Hver tirsdag og fredag er det kveldkjøring, men utleie av brett er ikke mulig. Her må du ta med eget utstyr.

6. Myoko, Japan
Japanere har falt pladask for snowboarding. Denne skjulte perlen ligger to timer fra Tokyo med tog. Flombelyste terrengparker og muligheten til å kjøre brett innimellom bjørketrær setter Myoko på kartet.

7. Hemsedal, Norge
To timer fra Oslo ligger det norske bidraget på listen, Hemsedal. Her finnes løyper og terreng som passer både store og små, feilfrie snøparker, og til og med flombelyst kveldskjøring.

I motsetning til andre skianlegg i Norge, hvor nybegynnere må lære seg å bruke t-kroken, finnes det flere heis-muligheter på Hemsedal. Hemsedal har tiltrukket seg fristylere i toppklasse i årevis, samt holdt Arctic Challenge i 2001. Sofistikert, men dyr after-ski.

8. Avoriaz, Frankrike

Avoriaz var en av de første resortene som satset på en seksjon bare for snowboardere. Her finnes blant annet en «pipe» og egen heis, og skaffer du deg et snowboarder-pass har du tilgang til det meste på resorten.

Avoriaz er en del av Les Portes du Soleil og er hjem til flere terrengparker. Burton har også lagt én av sine fem «The Stash»-parker her.

9. Revelstoke, Canada
Revelstoke Mountain Resort i British Columbia, er i gang med sin andre sesong. Alt er ikke helt klart, men det kan være vel verdt å ta turen hit før massene.

Omtrent 12 - 18 meter snø er ikke uvanlig i disse områdene, og Revelstoke kan by på Nord-Amerikas største sammenhengende fall.

10. Livigno, Italia
Det er ikke mange som reiser til Italia for å kjøre snowboard, men dette er en av de best bevarte hemmelighetene. Livigno er en taxfree-sone, og påfallende billig. Byen er rett og slett én lang vei med gratis busser, og brede løyper på begge sider. Perfekt for nybegynnere. Frikjørere har tilgang til vakre områder med løssnø. Livigno ligger tre timer fra Milano.

kilde: aftenposten.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag