NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Først i køen i Hafjell Alpinsenter i 1988

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 12.01.2009

10. Desember 1988 åpnet Hafjell Alpinsenter heisen for første gang. Denne gjengen sto først i køen.

10 desember i 1988 stilte de aller første alpinistene seg i kø i Hafjell Alpinsenter. Det betyr at det er 20 år siden bakkene ble åpnet. Skjønt den offisielle åpningen med Kulturminister Hallvard Bakke skjedde i januar i 1989. Berit Bergheim Dahl har vært ansvarlig for billettsalget i 20 år.

- Oj, det var en stor dag, forteller Berit Bergheim Dahl. I dag som for 20 år siden er det hun som har ansvaret for billettsalget, og det er en litt annen hverdag hun har i dag.

- Å det er så mye som var annerledes. Bette som hun kalles i Hafjell blar i sine papirer. Omsetningen fra dag en, er sirlig nedskrevet i bøker. Raskt finner hun fram til omsetningen den aller første dagen, 101.440 kroner.

- Jeg husker vi var strålende fonøyd med det, forteller Bette.

- Den gangen hadde alle kontanter. Kredittkort var det nesten ingen som hadde, og hver gang det kom noen som skulle belaste kredittkortet med over 2.000 kroner måtte vi ringe inn for å få godkjent det. Og når vi så ikke hadde telefon i billettluka, ja det ble det en del turer inn på kontoret, ler Bette.

Måtte stenge
Nå ble ikke det første året i Hafjell noen jubelår. Etter den offisielle åpningen meldte mildværet seg, og 30. januar var det rett og slett ikke snø i bakken. Heisene ble stengt, og først 17. februar var det nok snø til å kunne åpne igjen.

- Men da vi endelig åpnet igjen var det stor trafikk. Hvis vi ser på påsketrafikken det året så omsatte vi for 382.000 på skjærtorsdag i 1988. Den rekorden stod faktisk helt fram til 1995. Den dagen hadde vi nok å henge fingrene i, det skal jeg love, minnes Bette. Når vi så tar med at prisen på en dagskort var 125 for voksne og 100 for barn, så betyr at det var mye folk. I dag er rekorden på en dag i Hafjell 1.703.000.


Mye har skjedd
Det har skjedd mye i Hafjell på disse 20 årene. Hafjell Alpinsenter er blitt en stor og viktig arbeidsplass i Øyer og Lillehammerområdet. Alpinsenteret er en motor i næringslivet hele året.

- Det har vært en fantastisk spennende utvikling, og veldig artig å være med på, forteller Bette som er en av ni som har vært med i alle disse årene. De andre er Birgit Prøsch, Rolv Blakar,Gerd Kleven, Halvor Moshus, Knut Kvarving, Frode Berget, Morten Skoglund, Ole Erik Aasen og Morten Hallberg.

Omsetningen det første årete ble 5.3 millioner. Allerede før jula 2008 omsatte Hafjell Alpinsenter for mer enn 8 millioner.

kilde: hyttepuls.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag