NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

9 skianlegg holder åpent i helgen

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 07.11.2008

Denne helgen er det hele 9 skisenter i Norge som holder åpne i følge Skiinfo.no, og enda flere enn forrige helg vil få snø under skiene.

Nå er det flere av de større skisenterene som har åpnet, blant annet Geilo, Kvitfjell og Skeikampen. Trysil håpet på å sesongstart denne helgen, men ble nødt til å utsette dette på grunn av for høy temperatur til snøproduksjon. Snømessig har denne uken ikke vært i skisenterenes favør, da det har vært mye mildvær. Dette ser derimot ut til å bedre seg i helgen, og i morgen er det meldt snø på hele 38 destinasjoner i følge Snowfinder. Det er Røldal, Sauda og Hovden som venter mest snø i helgen, med mellom 15-20 cm nysnø.

Hvor kan du stå på ski i helgen?
Skeikampen
Kvitfjell
Geilo
Gaustablikk
Bjorli
Strandafjellet
Kongsberg
Uvdal
Gålå

Forventet snøfall fra torsdag til søndag i følge Snowfinder
Røldal 22 cm
Sauda 21 cm
Gaustablikk 18 cm
Hovden 16 cm
Rauland 15 cm
Voss Resort 13 cm
Hemsedal 11 cm
Forventet snøfall oversikt

Geilo
Fredag 7. november åpner Geilo sine første heiser, og det er Sonjaløypen og Geiloheisen som vil være åpen for de som har lyst til å få tidlig snø under skiene. Asleløypen i Geilolia vil kun være åpen for treningsgrupper.
- Er vi litt heldige vil flere områder åpnes, men foreløpig tør vi ikke garantere noe mer, kan Einar Øyo i Geilo Skiheiser fortelle til Skiinfo.no. Øyo kan også fortelle at det er åpnet 2 km med langrennsløyper som går fra stadion til trekanten over brua. Det ligger en god såle nå, og vi vil preparere ved behov. Fase 2 er ferdig. Alt av snøproduksjon utstyr står nå klart til å produsere mer snø på andre siden av elva i rulleskitrase.

Kongsberg
Vi har nå laget snø noen netter og åpnet idag nedre del av Terrengparken og en kort heis. Vi kjører da 17.00 til 21.00 i midtuka og 10.00 til 17.00 i helgene inntil vi åpner mer av anlegget. Tilbudet er nok mest egnet for de yngste og ivrigste, men vi er i gang i alle fall, sier Peer Bakke i Kongsberg Skisenter

Gålå
Vi har fått produsert mer snø de siste dagene, og det er nå klart at Gålå åpner fredag 07. november.
Det som åpnes er hovedtrasséen i Blåbærfjell fra Triltåsveien og ned, dvs. 800 meter med en høydeforskjell på ca. 200 meter, sier Gunn Marit Brenden i Gålå Skisenter.
Åpningstidene blir fredag, lørdag og søndag kl. 10.00 - 15.00 i første omgang.

Skeikampen
Tilbudet til helgen blir betraktelig forbedret i forhold til forrige helg, og vi har nå åpent 1 km. 2 heiser og 2 nedfarter åpnes lørdag førstkommende. Det har vært drømmeforhold i fjellet siden åpningen i helgen, men dessverre litt for varmt. Men vi har heldigvis nok kuldegrader i sikte de neste dagene og snøkanonene vil kunne gå for fullt igjen! Snøen som allerede er produsert har imidlertid klart seg godt, og det gjør at man er optimistiske til å kunne åpne enda større deler av anlegget i løpet av kort tid, sier Irene Thorsplass i Skeikampen Skisenter til Skiinfo.

Kvitfjell
Kvitfjell åpnet forrige helg, Over 500 personer la turen til Kvitfjell forrige helg for å teste den første snøen, gnistrende vær og føre sikret en god start på sesongen. Totalt kan man nå boltre seg på 1 km med bakke i Kvitfjell, i tillegg til to railer. Før åpningstid i morges var vi ute og testet forholdene i bakken. Solide minusgrader gjennom natta sikret skarpt føre og gode carvingforhold, forsikrer Eskil Solberg i Kvitfjell Alpinanlegg.

Trysil
Trysilfjellet har ikke hatt kaldt nok vær til å produsere nok snø til bakkene, og venter derfor med sesongåpningen.
- Det er ikke forsvarlig for oss å åpne nå. Vi venter noen dager til for å få bedre føre, sier Jan Linstad, driftsansvarlig i Trysilfjellet Alpin AS.
- Alle som jobber i fjellet er veldig klare for å sette i gang med vinteren, men vi har altså ikke hatt været på vår side, sier han. Selv om det har vært kuldegrader nede i bygda har det ikke vært kaldt nok i høyden til snøproduksjon.
- Over ca 500 meter har vi knapt hatt kuldegrader. Dette er ingen uvanlig situasjon, men det er klart vi gjerne skulle åpnet anlegget nå, sier Jan Linstad.

Kilde: www.skiinfo.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag