NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Skianlegg åpner til helgen

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 30.10.2008

Nå har det kommet en del naturlig snø på flere av de norske skidestinasjonene, og det produseres i tillegg ekstra snø. Hvor kan du stå på ski allerede til helgen?

Hele 23 skidestinasjoner har fått naturlig snø den siste uken, i følge Skiinfo.no. Folgefonn topper listen med over 1 meter snø den siste uken, og melder om strålende forhold. De holder åpent kommende helg. Både Skeikampen og Kvitfjell har i dag tatt avgjørelsen om å åpne kommende helg, da det er gode værutsikter. De har produsert snø i noen dager nå, og i tillegg fått hjelp av naturlig snø.

Snøkanonene går også for fullt på Gaustablikk, og de har i natt fått et godt påfyll av naturlig snø. Det er 80 sjanse for at vi klarer å åpne en nedfart til lørdag, sier Lars Svartdal i Gaustablikk skisenter.

- Kuldegradene er fortsatt på Skeikampens side, og alpinsenteret jobber nå på spreng med å klargjøre for en rekordtidlig sesongstart. Snøproduksjonen har gått for fullt hele uka, og i dag har Skeikampen også fått ekte natursnø i tillegg. Vi åpner allerede 1.november, og alle som kommer vil få gratis heiskort. I første omgang vil det være familiebakkene i nedre del av skisenteret vi klarer å åpne, sier Irene Thorsplass fra Skeikampen til Skiinfo.no

- I Kvitfjell er det i første omgang Familiebakken som åpnes, i tillegg til tilførselstrasè blir det totalt 800 meter med skikjøring, en t-krok og 200 høydemeter. Etter kalde dager med snøfall og gode produksjonsforhold for kunstsnø, satser vi på at værprognosene fram til helga slår til, sier Eskil Solberg i Kvitfjell alpinanlegg

- Både i Tryvann Vinterpark og Varingskollen har snøkanonene vært i gang, noe som er rekordtidlig, sier Anders Wassgren i Tryvann Skisenter. Hvis værprognosen slår til blir det mer snølegging og mer natursnø i slutten av uken og i helgen. Samtlige 14 bakker i Tryvann Vinterpark er utstyrt med avanserte snøkanoner, og den første bakken som snølegges er den 900 m lange Tårnbakken. Fem av bakkene har blitt oppgradert med helautomatiske snøkanoner. Med en gang temperaturen er lavere enn -3 C starter anlegget automatisk å produsere snø av topp kvalitet, sier Wassgren videre. Både Tryvann og Varingskollen tar sikte på å åpne 28. november.

- Hemsedal produserer snø, og med de værforholdene vi har hatt de to siste dagene har produksjonsforholdene vært svært gode. Vi har produsert 2000m3 snø pr time, og alle snøkanoner i Hemsedalsløypa og Hamaren går, samt noen av snøkanonene i barneområdet. Driftsavdelingen i Hemsedal Skisenter er i rute, og sesongen starter allerede fredag 14. november, sier driftssjef Andreas Smith-Erichsen.

Åpningsdatoer (per 30/10-08)
Skeikampen 1. November
Kvitfjell 1. November
Gaustablikk 1. November
Geilo 7. November
Trysil 8. November

Mest snø siste syv dager
Disse skianleggene har fått mest snø siste 7 dager:
Folgefonn 120 cm
Strandafjellet 40 cm
Voss Resort Fjellheisar 20 cm
Voss Fjellandsby 20 cm
Sogn Skisenter 20 cm
Haukelifjell 15 cm

Langrenn
På Røldal er det allerede åpent for langrenn, og det vil i kommende helg være 10 km oppkjørt i Valladalen. Røldal har ca 40 cm med snø i terrenget, og de melder om bra forhold til Skiinfo.no. Siste snøfall var 28. oktober med 10 cm nysnø.

Topp snødybde
Disse skianleggene har mest snø
Folgefonn 120 cm
Voss Fjellandsby 60 cm
Røldal 40 cm
Strandafjellet 40 cm
Sogn Skisenter 20 cm

Kilde: www.skiinfo.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag