NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Vikersund Skisenter går på en ny sesong

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 25.10.2008

Kutter stolheisen, men satser videre.

- Stolheisen er 40 år gammel og har gått ut på dato. Den vil etter hvert bli plukket ned og bli til spiker, sier deleier og driftsleder i Vikersund Alpinsenter, Asle Trøstheim. Han eier nå anlegget sammen med sønnen Erik. Skitrekket, snøanlegget, varmestua og løypa er klargjort, og nå venter de bare på snøen.

Erik Trøstheim forteller at de i år er innstilt på å tilpasse billettprisene i anlegget etter det noe reduserte tilbudet de nå kan tilby.

10 000 i minus
- Hvordan gikk fjorårssesongen økonomisk? - Vi gikk 10 000 kroner i minus. Med tanke på at det ble en kort sesong, er vi rimelig godt fornøyd med det, sier Erik. Han kjøpte seg inn i alpinsenteret i fjor vinter, og er med det 3. generasjon Trøstheim som har vært eller er inne på eiersiden. For han er den kommende sesongen den første hvor han er med som deleier.

- Du er ikke redd for å satse på dette?

- Nei. Jeg er klar over at vi ikke blir millionærer, men jeg har god tro på at vi skal kunne generere et overskudd på driften, dersom vi driver nøkternt og jobber mye selv, sier Erik.

Budsjett på en million
- Hvor mye må dere omsette for hvis dere skal tjene penger? - Vi har satt opp et budsjett på cirka en millioner kroner, og det er et tilnærmet nullbudsjett, sier Asle Trøstheim. Både far og sønn er opptatt av at alpinsenteret fungerer som en stor ungdomsklubb om vinteren. Det betyr mye for dem at ungdommene fortsatt skal kunne ha et slikt tilbud i Vikersund.

Store planer
- Vil det bli noen nyheter i år? - Det blir ikke de store oppgraderingene denne sesongen, men vi ruster opp og utvider skiparken med flere og større rails og hopp, sier Trøstheim Jr. Far og sønn avslører at de på sikt har som førsteprioritet å få opp et skitrekk til, fra toppen av dagens skitrekk og opp til ”Kudalen”.

- Vi vurdere også å få en Rodelbahn i bakken. Men alt dette er avhengig av at vi finner å kunne få økonomi i innkjøp og drift av slike investeringer sier Trøstheim senior.

- Hva er en Rodelbahn?

- Det er en skinne som går ned løypa, hvor folk på sommeren kan leie stoler som de sitter i, og kjører nedover skinnen. Den fungerer på samme måte som en berg- og dalbane, og stolen som benyttes festes til skinnen på samme måte som vognene i berg- og dalbanen.

Det som skiller en Rodelbahn fra en berg- og dalbane, er at man selv kan bestemme farten, da stolene individuelt er utstyrt med bremser, sier Asle Trøstheim.

Han lover at dette ikke er en aprilspøk, i motsetning til da Bygdeposten fortalte at han skulle flytte stolheisen til Tyrifjorden og lage et vannskitrekk

kilde: bygdeposten.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag