NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Tidlig snøfall i skianleggene

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 01.10.2008

Den første snøen har allerede falt i flere skianlegg, og mer er i vente den kommende uken. Dette lover godt for skisesongen! Se hvilke som har fått snø her

Trykk for større bilde
© Marit Foss/Hemsedal Skisenter
Skiinfo kan melde om at det allerede har begynt å falle litt snø i noen av alpinanleggene i Norge. På toppstasjonen til Hemsedal, altså Tindenheisen på 1 440 moh, ligger det et tynt hvitt lag med snø. Strandafjellet har også fått snø, med 5 cm på søndagen som var. Denne snøen har forsvunnet igjen, men det er fortsatt kaldt. På Gaustablikk kan man av webkamera se snøen som har kommet i løpet av det siste døgnet. Frostnettene har meldt sin ankomst i mange andre skianlegg også, og nedbør vil flere steder falle som snø i uken som kommer.

"Er ikke dette en god start på vintersesongen, så vet ikke jeg, sier Jens Løland Norgesansvarlig for Skiinfo. I følge tilbakemeldingene fra Skiinfo sine lokale kontorer i alpelandene er det også samme situasjon med tidlig snø. Det er blant annet forventet 25 cm snø i La Clusaz i Frankrike i løpet av de tre neste dagene.

Snowfinder - hvor vil det snø de neste 5 dagene?
Gaustablikk 18 cm
Norefjell 18 cm
Hemsedal 12 cm
Geilo 9 cm
Rauland 8 cm
Ål 6 cm
Kvitfjell 4 cm
Røldal 4 cm
Vrådal 4 cm
Beitostølen 2 cm

Hemsedal
I Hemsedal snør det i dag helt nede i byen, og snøen legger seg i de øvre delene av skianlegget. "Vi har hatt en del frostnetter med is-skraping på morgenen, men i går var det pluss grader igjen. I dag er det derimot rundt 0 grader her nede i dalen, og det snør", sier Hilde Hagen i Hemsedal Skisenter. "På linje med de siste sesongene kommer snøen tidlig til Hemsedal, og vi har planlagt sesongåpning 14. november. Men får vi mer kulde og den snøen som er meldt kommer, jobber vi på spreng med å kunne åpne tidligere, sier Marit Foss som er markedsansvarlig i Hemsedal Skisenter til Skiinfo.

Bjorli
Bjorli er en av de skidestinasjonene som pleier å være først ute med snø, i følge Skiinfo.no.
I følge deres snøhistorikk pleier det første snøfallet å komme i midten av oktober, og i fjor kom det hele 50 cm med snø på Bjorli i oktober. "Akkurat nå har vi temperaturer rundt 0 grad og det kom snø de siste dagene på toppene rundt omkring skisenteret. Meteorologene varsler dessverre ikke snø og kuldegrader de kommende dagene (med unntak mandag). Men du kan følge med på snørapporten på Skiinfo der vi oppdaterer så fort vi har snø, sier Detlef Schneepel i Bjorli Skisenter.

Gaustablikk
På Gaustablikk ligger det nå ca 5 cm med snø, noe som bidrar til et hvitt fint dekke over landskapet. Med en temperatur rundt 0 grader vil snøen sannsynligvis forsvinne raskt, men det er meldt om jevnlig påfyll av snø de kommende dagene.

Alpene
I følge Skiinfo.com er det nærmere 20 skianlegg i alpene er åpne i oktober, og flere av disse har kick-offs og festivaler med ski demo, konserter og andre arrangement. Østerrike leder an med hele 8 skianlegg som forventes å åpne. Stubai isbreen som ligger nær Innsbruck melder om bra skiforhold, og 50 cm med snø. Der er det også forventet 18 cm til den kommende uken. Pitztaler Gletcher isbreen fikk pudderalarm i forrige uke, og de har to åpne bakker.

Kilde: www.skiinfo.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag