NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Brettet ut vinteren på Kvitfjell

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 06.11.2006

I fjor regnet det. Alt var litt stusslig. I år satt åpningen av Kvitfjell som den skulle, for brettentusiastene fra Sandefjord.

Trykk for større bilde
Debut i Familiebakken. Julie Cecilie Hofstad (4) trygt plassert mellom pappa Steinar Hofstads ski. Bror Marius har vært i Kvitfjell før. © ANNE-STINE JOHNSBRÅTEN
Snøkanonene sto og latet seg i godværet bak noen trær. Den hvite snøen som har kommet fra oven lot Kvitfjell leve opp til navnet. Noen små kuldegrader gjorde susen da flere alpinanlegg sesongåpnet i går.

Oppe i Molde kjemper Sandefjord Fotball i ettermiddag for å overleve i toppserien. Arne Olsen Harsheim, Julian Jakobsen og Simon Killie håper de klarer seg. De er fans av byens fotballag. Men enda større fans av snøbrettet, når året skifter fra oktober til november. Selv om guttene langt oftere er å se på Kongsberg, der de er medlemmer av snowboardklubben, har de gjort det til en tradisjon å få med seg åpningen på Kvitfjell.

- Nå er det snowboard som gjelder, konstaterer Julian.

- I fjor sto vi i øs pøs regnvær. Det var ikke helt det samme. Nå er det akkurat nok med snø, sier Arne, som konstaterer at kompisene blir i Kvitfjell til og med i morgen.

Ekte vinter.
Ifølge Trond Løken, leder for skipatruljen og treningskoordinator på Kvitfjell, er det i år sjeldent bra forhold til å være så tidlig. De siste dagenes sol har tatt noe av snøen, men ikke nok til å hindre at alpinanlegget i går hadde et preg av ekte tørr og småkjølig vinter.

I går var det skiglede for både de drevne og nybegynnerne i Familiebakken. Julie Cecilie Hofstad (4) prøvde så vidt ski i påsken i fjor, men debuterte for alvor i går, trygt plassert mellom skiene til far Steinar Hofstad. Bror Marius (8) er allerede for veteran å regne i Kvitfjell.

Men ikke alle.
Entusiastene er med andre ord i gang, og mye tyder på at det blir omtrent like folksomt i skiområdene i Norge og Sverige denne sesongen som den forrige. Skal man tro en undersøkelse gjennomført for Skistar, eier av skianleggene bl.a. i Hemsedal og Trysil, planlegger de skiglade blant nordmenn og svensker minst like mange dager på ski denne sesongen som sist. Hele 3865 personer har vært med i undersøkelsen, 1875 nordmenn. Av disse hadde 1200 vært på skiferie i Norge eller Sverige de siste to årene, 655 nordmenn og 557 svensker.

Undersøkelsen stiller likevel spørsmål om skientusiasmen er like massiv som norgesreklamen ynder å gi inntrykk av. Mens 35 prosent av svenskene har vært på skiferie ett av de to siste årene, har kun 28 prosent av nordmennene vært det samme.

Svensker ivrigst.
Disse tallene stemmer godt med et annet resultat av undersøkelsen, nemlig at skiferien er viktigere for svensker enn nordmenn. På spørsmål om man ville prioritere en skireise dersom man bare kunne gjøre én reise i året svarer 37 av svenskene at de ville gjøre det. Bare 20 prosent blant nordmenn ville gjort det samme.

Flere svensker mener også at skireisen styrker familierelasjonene på en bedre måte enn andre reiser. 48 prosent av svenskene som er spurt mener dette. Bare 38 prosent blant nordmenn er av denne oppfatning.

Men et hyggelig tall til slutt: 55 prosent av de spurte i alderen 26-35 år forteller at de vil være på ski flere dager i år enn forrige sesong.

kilde: www.aftenposten.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag