NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Sirdal - Snøkanonutbygging

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 05.11.2006

Sirdal er under utbygging. Dette året har alle anleggene investert i snøkanoner

Trykk for større bilde
Venter på frosten slik at snøanlegget kan snurres igang © Ivar Oma Alstadsæter
Dette vil anleggene i Sirdal gjøre denne sesongen:

Fidjeland:
Fidjeland har valgt å bruke kreftene på å utbedre snøkanonanlegget. Det er nå 26 kanoner i nedre heisen. Dette betyr at man ved optimale forhold kun trenger 2 døgn før vi er driftsklare. Det er også installert snøkanoner i Fjellheisen. Håper på sesongstart i midten av desember.

Ålsheia:
I vinter opplevde Ålsheia særdeles lite snø på den naturlige måten. Dette har de nå gardert seg mot og vil i kommende sesong kunne legge godt med snø i 6 nedfarter og 4 heiser. Regelen om kuldegrader er fremdeles allikevel gjeldende. Med det nye helautomatiske snøanlegget i Storslalomen trengs 2 gode uker med kuldegrader så kan dei åpne 1er, 2er, 3er og 4er –heisene. Av nedfarter kan de åpne Bratthenget, Dalen, Fjellet med en ny trasee, Storslalomen og ikke minst bakken ned til Hølen. Nytt skitrekk til Dåfjell er under bygging. Her kan brettkjørerne vente seg godt tilrettelagte løyper. Nytt snøkanonanlegg legges i Storslalomtrasseèn, og sikrer med dette gode snøforhold gjennom hele vinteren.

Ådneram:
Tilbyr 3 skitrekk - 1 T-krok + 2 tallerkentrekk - og 3 nedfarter. Flere rails, hopp og et eget barneområde med gratis tautrekk gir utfordringer for hele familien. Fra toppen av skitrekkene får du vakker natur, og utsikt inn i Heibergs rike. Ådneram bygger også nytt snøkanonanlegg som sikrer bedre skiføre og bedre forhold i bakken.

Sirdal Alpint:
Er i gang med å lage en ny bred og utfordrende trasse. Denne traseen er i forbindelse med stolheisen. Dermed er det Grønn, Rød og Sort løype i Tjørhomfjellet.

- Snøkanoner
Etter fjorårssesongen så man at selv 900m over havet, er man ikke garantert mye snø. Derfor bygger vi nå ut snøkanonanlegget helt til toppen. Snøkanonene vil følge den nye trassen.

- Aktivitetsområde
Vi har et fantastisk område spesielt tilrettelagt for familier med skilek, akebakker, skøytebane, pilkeområde, lavvo og grillområde.
Egen aktivitetsleder vil stå for organisert aktivitetsdag for skoler og bedrifter.

- Servering & Afterski i Is-slottet
Varmestuen vår ved stolheisen har vi gitt en makeover. Baren kommer på plass, slik at det er duket for afterski med show og underholdning. På serveringsfronten satser vi på en mer variert meny, hvor man også kan få et sunnere alternativ.

- Downhillsykling
Vi vil legge til rette for downhillsykling sommeren 2007. På sikt skal Tjørhomfjellet være åpent for aktiviteter hele året. I åra framover vil Sirdal Alpint slå seg sammen med Ålsheia. Det betyr at når du benytter deg av Ålsheia sine løyper, så vil du og kunne renne i Sirdal Alpint.

For at man skal slippe alt kav og mas med parkering og frakt til og fra skisentrene, kjører en egen skyttelbuss kontinuerlig i helgene. Bussen kan og brukes av de som tar langrennskia i bruk. Mens skisentrene gjør den siste finpussen før vinteren, kan vi se frem til en sesong med mye alpinmoro i Sirdal.

Kilde: www.sirdalsferie.com, Trond Tjensvold og Elin Henriksen

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag