NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Pick religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Members

 

- Become a member
- Forgotten your passord?
Username:

Password:

Memorize

 
 

  Site

 

- Startpage
- About

 
 

  News

 

- Reviews
- Last 15 articles
- News archive

 
 

  TråkkeMap

 
 

  Photo gallery

 

- Search
- Top 100
- Last 100 World (0)
- Screeners Choice
- Comments (0)

 
 

  Forum (0)

 
 

  Used-market

Bratt, brattere . . . Harakiri!

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 16.01.2008

Lyst til å sette utfor Holmenkollen? Østerrikes bratteste preparerte løype er omtrent like bratt.

Trykk for større bilde
© vg.no
Advarslene står tett. Skilt med Achtung og faresymboler. 78 prosent hellingsgrad lover en av dem. Dét tilsvarer 40 grader, nesten like bratt som tilløpet til Holmenkollen på 42 grader.

Vi hadde vinklet håndflaten i forkant. Lurt på om stålkantene ville holde. Om bakenden ville streife underlaget. Nå var vi der, på toppen av løype nummer 18. Østerrikes bratteste preparerte løype. Også kalt Harakiri, som opprinnelig betyr å kutte seg selv i magen med kniv.

- Harakiri er en løype som bare egner seg for ekstremt gode skikjørere, erklærer Christian Fankhauser. Han har ansvaret for Harakiri-løypen og sjekker ut forholdene i bakken nesten hver eneste dag.

En løype der tråkkemaskinen trenger vinsj.

- En normalt god skikjører er for dårlig for Harakiri. Dessverre kjører alle slags folk. Også de som ikke er gode på ski, påpeker Fankhauser.

Sov høyt
Stolheisen som brakte oss til topps sladret om en høyde på 2068 meter over havet. Under oss hadde vi lagt en liten landsby nede i dalbunnen. Med hvite hus rustet med giganttak og triple verandaer. Preget av østerriksk Gemütlichkeit.

Rundt oss tøt de østerrikske alpene frem. Det så ut som om noen hadde gått løs på tindene med en kvass kniv, så spisse var de.
Med 630 meter over havet, har Mayrhofen kompensert for sin manglende høyde ved å bygge to gondolbaner. En til hver side. På andre siden av dalbunnen ligger det langt mildere Ahornfjellet. Hit kommer du med Østerrikes største gondol med plass til 160 personer. På toppen troner White Lounge, igloer med bar og overnatting.

Men det er Harakiri som frister. Første delen ser ufarlig ut. Så kommer en avgrunn på 200-300 meter. Her kommer hylene. Snøsprøyten som står. Og de endeløse fallene.

Farlig
Tyske Markus Kilian (18) kjørte Harakiri flere ganger.

- Første gang var jeg ikke helt klar over hvor bratt løypa egentlig var, på grunn av nysnø. Andre gang var synet av avgrunnen til å miste pusten av. Bakken var ikke lengre en tam løype med sart puddersne, men den bratteste og mest isete løypa jeg noen gang har sett, forteller Markus.

Harakiri ble til etter at skianlegget ikke fikk lov til å anlegge en S-formet løype. Schwarze Wand - svart vegg - var en av navnene som ble vurdert. Navnet på den fire år gamle løypen kom etter at noen hadde erklært at «det er Harakiri å kjøre ned der».

Og vedkommende fikk rett. Sist vinter døde en ung tysker etter å ha krasjet i et skilt. Kanskje ikke så rart at vi måtte spørre rundt for å finne T-skjortene med påskriften «I survived Harakiri».

Klesplaggene var å oppdrive i kassen i bunnen av Penkenbahn. Men det var VGs fotograf som reiste hjem med to eksemplarer, etter å ha skrenset seg ned det bratteste henget.

Mitt eget mot glapp. Oppturen ble likevel sikret. På bar i 1800 meters høyde tok jeg en Skofterud og svelget skuffelsen over egne skiprestasjoner. Før vi dinglet ned i dalbunnen. I en liten gul gondol under en stålvaier.

Kilde: www.vg.no

Gallery has 23084 photos!
0 added today - 0 added last week

Welcome to snow-groomer.net! On this webpage you will find the biggest picturegallery, the newest discussions and a lot of serious facts! The english version is brand new, and expected to grow quickly!

 

Last 5 discussions

Opplæringsdokument (2 answers)

Opplæringsdokument (0 answers)

Type Hydraulik olje (2 answers)

deler til kassbohrer (1 answers)

Sikksakk kjøring (19 answers)

All discussions

 

Last 20 Screeners Choice

 

Last screened photo

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag