NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Estatia-hotellet i Trysil kan bli dobbelt så stort

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 16.08.2007

Det planlagte Estatia-hotellet i Fageråsen i Trysil kan bli atskillig større enn antatt. Selskapet ønsker nå å bygge 165 leiligheter – eller rundt 300 hotellrom – ekstra.

Trykk for større bilde
Estatia Resort ønsker nå å bygge 140 tun-leiligheter. Hvis selskapet lykkes med sine planer, vil hotellet i Fageråsen bli vesentlig større og dyrere enn Radisson SAS-hotellet på sørsiden av Trysilfjellet. © Tegning: Yran & Storbraaten
Estatia Resort hadde egentlig ment å starte byggingen av sitt spa-hotell i januar. Men økte byggepriser og vanskeligheter med å skaffe ledig entreprenør har utsatt planene. Nå vil administrerende direktør Christian Wessel dessuten bygge dobbelt så stort.

– Med den opprinnelige størrelsen blir det vanskelig å oppnå tilfredsstillende økonomi for bygging og drift. Dette på grunn av økte byggekostnader og økt konkurranse innen reiselivsnæringen. Vi har tilpasset vårt prosjekt på Norefjell med 150 landsbyleiligheter. I Trysil vil vi bygge om lag 140 leiligheter i tun-struktur. Vi ønsker også å utvide med 25 hotelleiligheter, sier Wessel.

700 millioner
Estatia Resort har sendt en søknad til Trysil kommune hvor de ber om godkjennelse for å bygge ytterligere 1.000 senger. Antall senger totalt vil da overstige 1.600.

Norske Fjellbygg AS, med Geir Brumoen i spissen, er også med i prosjektet.
– Norske Fjellbygg AS ønsker å overføre om lag 3-400 senger som de ikke har benyttet innenfor sine områder i Fageråsen til vårt prosjekt. I tillegg vil vi overføre drøyt 300 senger fra deres prosjekt ved Håvi. Utover dette søker vi om 400 nye senger, sier Wessel.

Administrasjonen i kommunen vil sende saken ut på høring. Formannskapet skal drøfte utvidelsen i sitt møte i neste uke.

Hvis Estatia Resort får tillatelse til å bygge som de vil, endres kostnaden på prosjektet til 700 millioner kroner.

– I tillegg til den økonomiske delen er en slik utvidelse viktig for å skape bedre balanse mellom antall senger og hotellets fasiliteter. Vi har konferansekapasitet på 450 personer og restaurantkapasitet på 600.

– 150 nye innbyggere
Det er inngått en kontrakt med entreprenørselskapet Heimdal Gruppen i Trondheim om byggingen av hotellet. Hvis kommunen raskt godkjenner Estatias planer og ønsker, vil spaden kunne stikkes i jorda i løpet av høsten.

– Målet er åpning i andre kvartal av 2009. Det er i hvert fall ingenting å si på interessen rundt prosjektet. Foreløpig har vi solgt 117 leiligheter.
Leilighetene selges til privatpersoner som kan benytte disse et visst antall hver uke. Ellers gjøres hver leilighet om til to hotellrom som Estatia leier ut.

– Det vil bli behov for mange ansatte ved hotellet. Vi regner med mellom 120 og 140 nye arbeidsplasser, kanskje så mye som 150 etter en periode med drift.

Wessel og Estatia Resort har tilsvarende konsepter andre steder, og deres beregninger viser at om lag 50 personer vil flytte til Trysil for å jobbe ved hotellet.

– Hvis en regner med at en del av disse har familie, er det realistisk å tro at 150 mennesker vil flytte til Trysil som følge av at vi åpner dette hotellet, sier Christian Wessel.

kilde: ostlendingen.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag