NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Choisis ta religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Membres

 

- Devenir membre
- Oubli de votre mot de passe
Identifiant:

Mot de passe:

Se souvenir de moi

 
 

  Site

 

- Accueil
- A propos

 
 

  News

 

- Compte rendu
- Les 15 derniers articles
- Nouvelles archives

 
 

  TråkkeMap

 
 

  Galerie photo

 

- Rechercher
- Top 100
- Les 100 dernières photos de la France (0)
- Les 100 dernières mondiales (0)
- Fonds d`écran
- Commentaires (0)

 
 

  Discussion (0)

 
 

  Marché de l`occasion

Nye hestekrefter inntar Marka

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 05.02.2012

En flunkende ny løypemaskin med vinger glir innover løypenettet i Sørkedalen. Det er løypebasens nye kontor.

- Det var jo sjarm da Garden gikk og tråkket løyper også, selv om det tok litt tid, mimrer Hans Herman Horn (80) mens han beundrer løypebasens nye prepareringsmaskin på parkeringsplassen i Sørkedalen.

Horn er en ivrig skiløper. Han gikk på ski til og fra skolen i tenårene. Siden er det blitt 30 merker i Birken. Fortsatt langer han ut i skiløypa flere ganger i uken. Han er opptatt av at kommende generasjoner også skal gå på ski. Derfor har han sørget for ny prepareringsmaskin til Skiforeningen.

Sporfreseren på den nye maskinen skal være så effektiv at den tar unna flere kilometer med spor i timen enn forgjengeren. Vingene skal gjøre underlaget på siden av løypa hardere, slik at man tilrettelegger for skøyting.

Tråkket løyper med gummistøvler
Frem til 1960-tallet hadde Skiforeningen egne ansatte som tråkket spor. Ifølge Øyvind Amundsen, leder av Markaavdelingen i Skiforeningen, tok løypebasene toget nordover i Marka og gikk tilbake på ski med kandaharbindinger.

- For ikke å bli kliss våte på bena brukte de gummistøvler når de tråkket. Humpete løyper rettet de ut med spaden som de bar med seg. Jobben ble adskillig lettere da aluminiumsspaden kom i 1962, forteller han.

Scooteren tok over arbeidet tidlig på 1970-tallet. Hovedløypene ble kjørt frem og tilbake, slik at man fikk doble spor. Løypemaskin for doble spor kom rundt 1980. De første hadde sporsetter hengende etter. Deretter kom maskiner med sporsetter inkludert. Nyvinningen i Sørkedalen har flere hestekrefter enn forgjengeren, men skal likevel være mer stillfaren.

- Legg merke til lyden. Det er skikkelig grom motordur, bemerker giveren.

- Hvorfor?

- Så enkelt. Vi har stor glede av å gå på ski. Det har barna også. Vi må legge til rette slik at kommende generasjoner får hvit vinter og bedre løyper, sier markatraveren, som også har sørget for kunstsnø der det trengs.



Kjøper kunstsnø og gode skispor
Hans Herman Horn har fulgt Skiforeningen i over 30 år. Skipsmegleren, som i sin tid bygget opp firmaet RS Platou, har de siste ti årene investert over 20 millioner kroner for å få fart på skiidretten gjennom "Hans Herman Horns fond". Han har blant annet vært med på å betale prepareringsmaskiner på Krokskogen, i Nordmarka Nord og i Nordmarka Syd, flere scootere og et snøproduksjonsanlegg i Asker. Den nye prepareringsmaskinen kostet 1,5 millioner kroner.

- Uten pengene fra Hans Herman Horn ville Skiforeningen hatt store utfordringer med nye investeringer i maskiner og utstyr. Medlemskontingenten går til driften av løypearbeidet, men rekker ikke til investeringer i nye løypemaskiner, sier kommunikasjonssjef Mette Øinæs Habberstad i Skiforeningen.

Kilde: www.aftenposten.no

La galerie a 23086 photos !
0 ajoutées aujourd`hui - 0 ajoutées la semaine dernière

Bienvenue sur snow-groomer.net ! Sur ce site vous trouverez la plus grande galerie photo de dameuses, de nouvelles discussions et plein de faits nouveaux ! La toute nouvelle version française !

 

Les 5 dernières discussions

Opplæringsdokument (2 Réponses)

Opplæringsdokument (0 Réponses)

Type Hydraulik olje (2 Réponses)

deler til kassbohrer (1 Réponses)

Sikksakk kjøring (19 Réponses)

Toutes les discussions

 

Les 20 derniers fonds d`écran

 

Les dernières photos validées

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag